Ingyenes gitártanfolyam kezdőknek, már 100.000+ feliratkozó!

Online videóleckéken keresztül lépésről-lépésre tanulhatsz meg gitározni! Nézd meg most!

Megtanulni gitározni sok elmélet nélkül? Elsajátítani a gitározás alapjait úgy, hogy senki nem gyötör a zeneelmélettel? Belekóstolni a mágikus gitár akkordok világába úgy, hogy kedvenc dalaidon gyakorolhatsz és fejlesztheted tökélyre gitártudásodat? Részt venni egy olyan gitároktatáson, amiért nem kell fizetni? Jelentkezni egy olyan gitáriskolába, ahova nem kell heti kétszer eljárni és órákat tölteni az utazással? 30 nap alatt olyan magabiztos gitártudásra szert tenni, amit csupán napi 15-20 perc gyakorlással teremtettél meg?

Ezek a kérdések nem költői kérdések és nem is valami sehol-sincs-ország csalogató gitáriskolájáról szólnak. Hacsak nem tekintjük a Gitáregyetemet korát megelőző gitáriskolának, ahol az egyetlen, mindenek felett álló cél, hogy úgy tanulhasson meg bárki kortól, nemtől, előképzettségtől és társadalmi hovatartozástól függetlenül gitározni alapszinten, hogy élményekkel, sikerekkel és élvezetes gitároktatással szinte észrevétlenül válik gitártudorrá.

A Gitáregyetem alapítói tudják, hogy a gitároktatás legnagyobb veszélye a zeneelmélet és a lelkesedésgyilkos drillező gyakorlás. Erre mondják, hogy göröngyökön át a csillagokig, tehát jól be kell gyakorolni (értelmetlen “szótagonként”) az akkordokat, hogy aztán építkezzünk. Csakhogy a tudomány mai állása szerint űrhajóval és rakétasebességgel is eljuthatunk a csillagokig. Például a rádióból jól ismert rock és pop csillagokig, akiknek számait saját előadásodban hallhatod már a legelső órán. A Gitáregyetem gitároktatásán még a gyakorlóanyag is olyan, ami motivál, hogy egyre jobb és jobb legyél.

Tucatjával lennének jelentkezők, akik örömmel tanulnának meg gitározni, akik örömmel vennék kezelésbe szunnyadó művészi hajlamukat és jobb agyféltekéjüket, de nem mernek jelentkezni semmilyen gitártanfolyamra, mert leírták magukat jó előre: “én képtelen vagyok megtanulni az elméletet”, “hülye vagyok a gitározáshoz”. És ezzel meg is halt a lelkesedés… a hagyományos gitáriskolákban talán már az első vagy a második órán, amikor röpdolgozatot írunk a legutóbb megtanult akkordokból, ritmikai és egyéb zeneelméleti okosságokból. Lehet, hogy eltelik akár egy hónap is úgy, hogy még a Boci, boci tarkát sem tudjuk lepengetni.

A Gitáregyetem fiatal és ambiciózus oktatói professzionális gitároktatásuk során apró lépések elve mentén haladnak, de szigorúan a gyakorlat áll a leckék középpontjában. Mi is lehet nagyobb motiváló erő egy-egy új akkord vagy akkordváltás gyakorlására mint hogy kedvenc számodat akarod meghallani saját előadásodban. Minden egyes lecke tanít valami újat az akkordokról, a hangolásról, edzésben tarja az ujjaidat a kifejezetten erre a célra összeállított ujjgyakorlatokkal és a gitároktatás alaptanfolyamának a végén nem kevesebb, mint fél tucat ismert és általad is eljátszható sláger lesz a fejedben és a kezedben. Na ezzel már ki lehet ülni a haverokkal a tábortűz köré és megadni az est alaphangulatát.