Ingyenes gitártanfolyam kezdőknek, már 100.000+ feliratkozó!

Online videóleckéken keresztül lépésről-lépésre tanulhatsz meg gitározni! Nézd meg most!

Valahol el kell kezdeni. A gitározást is. Például az elhatározásnál, hogy gitározni fogsz. Viszont pusztán a szándék nem segít abban, hogy a párnád alá tett gitárodból majd belemászik az éj leple alatt a tudás a fejedbe, s másnap úgy ébredsz, mint Jimi Hendrix 21. századi reinkarnációja. 

    Egy tanulási folyamat veszi kezdetét az elhatározásé és az első gitárleckékkel, hiszen egy olyan komplex tudás, mint a gitározás első ránézésre ijesztően tud hatni sokaknak. Egészen addig, amíg csak a végterméket látja, de legfőképpen hallja a lelkes, ám rémült gitártanuló. Mert egyetlen gitárvirtuóz sem rántja le a leplet arról, hogy tulajdonképpen a nagyon bonyolult számok is egyre egyszerűbb és egyszerűbb építőkövekből állnak. A gitárleckék során a Gitáregyetem tanfolyamán éppen ezeket a legalapabb építőelemeket, hangokat, pengetési módokat és akkordokat tanulhatod meg, hogy aztán szintet lépve már akár önállóan is szerezz gitárdalokat.

    A gitárleckék úgy épülnek fel, hogy a teljesen kezdők számára is biztosítsák a megértést és azt, hogy gitárleckéről leckére megdöbbentő legyen a fejlődés. Persze az még nem jelent gitártudást, hogy magadhoz veszed az éppen esedékes gitárleckét! A gyakorlás már csak rajtad múlik, de elhiheted: az első sikerélmény, amikor saját előadásodban szólalnak meg az ismert és közkedvelt dalok fő motívumai, amikor fel lehet ismerni, hogy mit játszol és nem okoz többé problémát egyetlen akkordváltás sem, igazolni fogja, hogy megérte befektetni azt a napi 15-20 percet a gitározásba.

    A gitárleckék azonban nem lennének hasznosak akkor, ha az egyik legfontosabb dologra nem tanítanának meg. Hogy mi ez? Nem más, mint a gitár hangolása. A hatékony és sikeres gitározás, na meg gitártanulás elképzelhetetlen lenne a gitár behangolása nélkül. A gitár leckékben részletesen elmagyarázzuk Neked is, hogyan tudod segédeszközökkel vagy anélkül elérni, hogy a gitárod pontosan úgy szóljon, ahogyan szólnia kell! 

    A kezdő gitártanulók számára komoly rémületet szokott okozni, amikor azt tapasztalják, hogy nem úgy működnek ujjaik, ahogy működniük kellene. Nem elég hosszú vagy nem elég rugalmas? Szerencsére ezek a problémák, orvosolhatóak a gitárleckékbe épített kromatikus ujjgyakorlatoknak köszönhetően. Tehát ha eddig vért izzadva sem tudtad külön mozgatni a kisujjadat a gyűrűs ujjadtól, akkor most ez a skill is már a tiéd lehet, ha elvégzed a Gitáregyetem gitártanfolyamát.

    Persze mit érnek a gitárleckék akkor, ha a kezdeti lelkesedést nem tartják teljes hőfokon, hanem engedik, hogy őrlángra csökkenjen?! Gitárleckéről gitárleckére egy újabb feladat elé lesz állítva minden gitártanuló, méghozzá úgy, hogy a tanulás egyben a jutalmazás. Megtanulni egy Deep Purple számot vagy lejátszani a Valami Amerika betétdalát? Igen, nem túlzás, ez mind belefér az alapszintű gitárleckék sorába! 

    Gondolj bele, hogy egy hónap szorgalmas gyakorlás és néhány jól strukturált gitárlecke után már bátran le fogsz tudni játszani ismert számokat és a megtanult gitárakkordokból akár magad is improvizálhatsz ismerőseid legnagyobb örömére! A Gitáregyetemen ezeket megtanulhatod a leggyakorlatiasabb gitárleckék és gitártanárok segítségével!