Ingyenes gitártanfolyam kezdőknek, már 100.000+ feliratkozó!

Online videóleckéken keresztül lépésről-lépésre tanulhatsz meg gitározni! Nézd meg most!

   Aki azt választja, hogy otthon tanul meg gitározni, az akkor gyakorol, amikor neki megfelel, akkor lép egy szintet a leckékben, amikor ő úgy érzi, akkor és annyit gyötri ujjait a húrokon, amikor és amennyire neki kényelmes. Nem kell órákat buszozni otthonról a magánóra helyszínére és fel sem kell öltözni rendesen csak azért, hogy kedvére gitározzon bárki.

    Sokan kételkednek saját magukban és abban, hogy a gitártanulás otthoni körülmények között sikeres lehet-e. Való igaz, hogy verítékes munkának néz elébe az, aki vesz az antikváriumban néhány gitárkottát meg egy gitáros tankönyvet és úgy, hogy még soha nem volt kezében gitár nekilát, hogy ő mármost meg fog tanulni gitározni. Természetesen, ha az akarat megvan hozzá, akkor semmi sem lehetetlen, viszont miért ne könnyítenénk meg saját gitár tanulásunkat otthon, ha erre van egy egyszerű módszer. 

    A gitártanulás otthoni formája úgy lesz hatékony, ha kihasználjuk a virtuális világban rejlő lehetségeket. Például azt, hogy a gitárleckéket videók formájában vesszük magunkhoz és úgy gyakoroljuk egészen addig, amíg profi szinten nem megy egy akkordváltás vagy egy kromatikus ujjgyakorlat. 

    A gitáros videók hatalmas motivációt jelentenek minden kezdő gitáros számára, hiszen megnyugszanak: az otthoni gitártanulást is meg lehet valósítani akkor, ha az online magán tanárunk teljesen kezdő szintre butítja le és magyarázza el a gitár felépítését, a pengetés módját vagy éppen azt, hogyan kell behangolni minden egyes kézbevételkor a hangszert.

    Hiszen már a laikus gitáros is rájöhet arra, hogy a gitár tanulás nem csak arról szól, hogy bizonyos dalokat hogyan kell lepengetni. A miértek és az előkészületek is fontosak. És mondok még egy titkot: sokan vannak, akik azért nem mernek belevágni valamilyen művészeti tevékenységbe, amihez vonzódnak, mert attól tartanak, hogy kiderül, nagyon tehetségtelenek, alulmaradnak a csoporttársakhoz képest és a tanár csak türelmetlenkedni fog velük.

    Ezek a lekicsinylő és önértékromboló gondolatok akadályoznak meg sokakat abban, hogy végre megvalósítsák az álmaikat és végre megtanuljanak alapszinten gitározni. Ha ez a gitártanulás azonban otthon történik, akkor mindezektől a kishitűségi félelmektől megszabadulhatsz. Senki nem fog ellenőrizni, senkivel nem kell rivalizálni azért, hogy megtanulj maximálisan egy-egy leckét. Használd ki az otthoni gitártanulás előnyeit a Gitáregyetem támogató segítségével!